Wysyłka od: 100.00 PLN
Food Print to rodzina laboratoryjnych testów pozwalających na ilościowe określenie stężenia przeciwciał IgG specyficznych dla antygenów pokarmowych. Testy wykonywane są w laboratorium Cambridge-Diagnostics w Warszawie na podstawie przesłanej próbki. Przed przeprowadzeniem testu dostarczany jest zestaw zawierający wszelkie niezbędne narzędzia konieczne do samodzielnego pobrania odpowiedniej ilości krwi z palca lub żyły. Wynik testu przesyłany jest emailem lub listownie na wskazany w formularzu adres w terminie około 14 dni.

nietolerancji pokarmowej to niewłaściwa reakcja organizmu na białka pewnych pokarmów skutkująca długotrwałymi problemami zdrowotnymi, trudnymi do zdiagnozowania. Symptomy występują po kliku godzinach lub nawet kilku dniach od spożycia i mogą trwać tygodniami. Może objawiać się na wiele sposobów, niektórzy będą mieć tylko jeden objaw, np. ostre bóle głowy, podczas gdy u innych objawi się to zespołem jelita drażliwego, migrenami, problemami skórnymi czy niedomaganiami układu oddechowego.

Ilość badanych antygenów pokarmowych: Ok. 124 antygeny pokarmowe
Metoda diagnostyczna: ELISA wykonywana w laboratorium Cambridge-Diagnostics w Warszawie
Rodzaj testu: Ilościowy - określony poziom przeciwciał IgG + trzystopniowe wskazanie półilościowe reakcji (słaba, średnia, silna)

Zawartość zestawu pobraniowego:
  • Probówka do pobrania krwi, wyłącznie do jednorazowego użycia
  • Lancet do przekłucia palca, wyłącznie do jednorazowego użycia.
  • Drugi lancet jest dołączony na wypadek potrzeby pobrania krwi z innego palca.
  • Gazik dezynfekcyjny
  • Plastikowy woreczek na zużyte materiały.
  • Plastikowy pojemnik ochronny dla probówkę.
  • Formularz zlecenia
  • Instrukcja pobrania próbki krwi w języku polskim
Lista produktów badanych w teście Food Print™ 120. Zastrzega się możliwość drobnych zmian listy produktów objętych testem.
  • Ananas
  • Jeżyny
  • Otręby pszenicy
  • Avocado
  • Jęczmień
  • Owies
  • Bakłażan
  • Kaczka
  • Papryczka chili
  • Banan
  • Kakao
  • Papryka mieszana
  • Bazylia
  • Kalafior
  • Pieprz ziarnisty (c/b)
  • Biała kapusta
  • Kasza jaglana
  • Pietruszka
  • Białko
  • Kawa
  • Jabłko
  • Ziemniak
  • Indyk
  • Orzech włoski
  • Żółtko
  • Pistacje
  • Brokuły
  • Kiwi
  • Płastuga
  • Brukselka
  • Kminek
  • Pomarańcz
  • Brzoskwinia
  • Kokos
  • Pomidor
  • Burak
  • Kolendra
  • Por
  • Cebula
  • Koperek
  • Pstrąg
  • Chmiel
  • Krab
  • Pszenica
  • Cielęcina
  • Orzech ziemny
  • Orzech laskowy
  • Wołowina
  • Imbir
  • Orzech nerkowca
  • Krewetki
  • Pszenica twarda (durum)
  • Cykoria
  • Krowie mleko
  • Ryba miecz (włócznik)
  • Cynamon
  • Kukurydza
  • Ryż
  • Cytryna
  • Kura
  • Rzepak
  • Czarna porzeczka
  • Limonka
  • Sałata
  • Czereśnia
  • Łosoś
  • Sarnina
  • Czerwona fasola
  • Łupacz
  • Seler
  • Ostryga
  • Herbata zielona
  • Orzech brazylijski
  • Winogrona
  • Homar
  • Czosnek
  • Mąka żytnia
  • Sezam
  • Dorsz
  • Makrela
  • Soczewica
  • Drożdże piekarskie
  • Malina
  • Soja
  • Drożdże piwowarskie
  • Małż (mytilus edulis)
  • Sola
  • Fasolka
  • Małż (venus mercenaria)
  • Szałwia
  • Fasolka biała
  • Marchew
  • Szarańczyn strąkowy
  • Gałka muszkatułowa
  • Melon
  • Jagnięcina
  • Wanilia
  • Herbata
  • Oliwka
  • Wieprzowina
  • Szparagi
  • Gliadyna
  • Mięta
  • Szpinak
  • Gorczyca
  • Migdały
  • Śledź
  • Gożdzik
  • Mleko kozie
  • Śliwka
  • Grejpfrut
  • Mleko owcze
  • Truskawka
  • Groszek zielony
  • Morela
  • Tuńczyk
  • Gruszka
  • Nasiona słonecznika
  • Turbot
  • Gryka zwyczajna
  • Żurawina
  • Nektarynki
  • Tymianek
  • Grzyby
  • Ogórek